Adeziv

Adeziv parchet

Alegerea adezivilor trebuie făcută de către meseriaș astfel încât să țină seama de caracteristicile tehnice ale suportului, de tipul parchetului ce trebuie montat și nu în ultimul rând de cost.

Există mai multe tipuri de adezivi parchet după cum urmează:

Adezivi vinilici în dispersie apoasă.Acești adezivi sunt întotdeauna monocomponenți, de obicei sunt vâscoși și au un conținut redus de apa. Ce este  caracteristic acestui tip de adeziv este faptul ca el trebuie aplicat numai pe suporturi absorbante astfel încât dispersarea să se poată realiza.O data cu dispersarea parții lichide, în parchet si sapa,  are loc întărirea adezivului. Adezivi în dispersie sunt foarte putini elastici, el putând prelua doar micile variații dimensionale ale parchetului, din acesta cauza putând fi folosit doar la parchete cu dimensiuni mici.

Adeziv in dispersie apoasa Stauf

Adezivi pe bază de rășini reactive poliuretanice. Acești adezivi sunt cei mai folosiți adezivi pentru parchetul masiv nelacuit sau uleiat. Adezivi sunt mult mai puțini toxici  fata de adezivi epoxipoliutetanici sau pe solvent. Anumiti adezivi poliuretanici semirigizi pot fi folosiți la montajul celor mai late si lungi pardoseli și pe aproape orice tip de suport.

Adezivi recomandat pentru montajul parchetului foarte lat si lung ce depaseste raportul de 1 cm gros/5 cm lat

Adeziv poliuretanic bicomponent Stauf PUK446

Adeziv poliuretanic bicomponent Wakol225

Adezivi poliuretanici pentru parchet de dimensiuni medi si mici

Adeziv poliuretanic bicomponent pentru parchet de dimensiuni medimici Wakol PU215

Adezivi monocomponenți silanici Este cel mai elastic tip de adeziv de aceea poate prelua cele mai mari variații ale parchetului sau ale stratului suport. La aplicare sau la montaj nu degaja vapori sau subtanțe periculoase Este cel mai preferat adeziv atunci când se montează o pardosea care este gata finisată și există riscul pătării finisajului.

Adeziv silanic Stauf Multilayer

Adeziv Silanic Bona R848

Adeziv silanic Wakol MS260

Adeziv silanic cu care se poate monta parchet de dimeniuni mari atat parchet masiv cat si parchet stratificat

Adeziv silanic Bona R850T

Adeziv silanic Wakol MS 260