Adeziv

Adeziv parchet

Alegerea adezivilor trebuie făcută de către meseriaș astfel încât să țină seama de caracteristicile tehnice ale suportului, de tipul parchetului ce trebuie montat .

ADEZIVI SILANICi pentru parchet stratificat si parchet masiv de dimensiuni mici

ADEZIVI SILANICI pentru parchet stratificat si parchet masiv de dimeniuni mari

ADEZIVI SILANICI TEHNOLOGIE TITAN pentru parchet stratificat si masiv de dimeniuni foarte mari, folosit si la exterior

ADEZIV SILANIC TEHNOLOGIE TITAN pentru dimensiuni agabaritice si solicitari extreme pentru interior si exterior

ADEZIV POLIURETANICI BICOMPONENTI pentru montarea parchetului stratificat si masiv de dimensiuni normale

ADEZIV POLIURETANICI BICOMPONENTI pentru montarea parchetului stratificat si masiv de dimensiuni mari

Adezivi pe bază de rășini reactive poliuretanice. Acești adezivi sunt cei mai folosiți adezivi pentru parchetul masiv nelacuit sau uleiat. Adezivi sunt mult mai puțini toxici  fata de adezivi epoxipoliutetanici sau pe solvent. Anumiti adezivi poliuretanici semirigizi pot fi folosiți la montajul celor mai late si lungi pardoseli și pe aproape orice tip de suport.

Alegerea adezivului pentru montajul parchetului se face in functie de raportul grosime / latime de 1/5 adica daca are 1 cm grosime latimea maxima recomandata ar fi de 5 cm , sau o grosime de 2 cm si latimea maxima recomandata 10 cm.

Adezivi poliuretanici bicomponenti pentru parchet de dimensiuni medi si mici mai mici de raportul 1/5

Adezivi monocomponenți silanici Este cel mai elastic tip de adeziv de aceea poate prelua cele mai mari variații ale parchetului sau ale stratului suport. La aplicare sau la montaj nu degaja vapori sau subtanțe periculoase Este cel mai preferat adeziv atunci când se montează o pardosea care este gata finisată și există riscul pătării finisajului.

Adeziv silanic cu care se poate monta parchet de dimeniuni mari atat parchet masiv cat si parchet stratificat

Adezivi silanici monocomponenti recomandat pentru montajul parchetului masiv de dimensiuni mici si medi ce nu depaseste raportul de grosime latime 1/5 si stratificat de orice dimeniune