Sape

Sape

Inainte de a incepe o lucrare de montaj parchet trebuie sa incepem cu verificarea suportului si cu RLV-ul pentru a putea face o oferta corecta.

Proprietatiile  ce trebuiesc indeplinite de o sapa pentru montarea pardoselilor din lemn difera in functie de tipul parchetului

La o sapa de beton se urmareste urmatoarele proprietatii

Duritatea sapei se determina prin zgarierea sapei cu un dispozitiv special de forma unui pix ce are in varf un cui otelit. Cu ajutorul acest cui otelit se traseaza prin fantele unui sablon mai multe lini paralele care v-or trebui sa se intersecteze cu alte lini ce trebuie trase la un unghi aproximativ de 40-60 grade sub forma de romb.
Prin acest test se urmareste daca cuiul a intrat adanc in sapa si daca sapa sa sfaramitat la intersectia linilor.

Tester de verificat gradul de macinare a sapei

Planeitatea sapei se masuara cu cu ajutorul unei rigle gradate sub forma de cala si un dreptar de 2 m lungime. Abaterea acceptata in mod normal ar fi de maxim 2 mm la 2 m lungime.

Rigla de masurat planeitatea sapei

Rugurozitatea sapei influenteaza in prima etapa estimarea consumului de adeziv la montajul parchetului. Trebuie avut in vedere ca sunt anumite tipuri de parchet care nu permit piaptan de intins adezivul cu dinti inalti iar in acest caz sapa de egalizare ar trebui sa fie cat mai neteda

Gradul de absortie a lichidelor de catre sapa este necesar sa se ia in calcul la estimarea consumului amorselor asfel incat bugetul estimat pentru montajul parchetului sa fie cat mai aproape de realitate.