Abrazive

Norton 200 x 750 Zirconiu

 NORTON 200 x 551 Zirconiu

NORTON 200 x 480

BONA 250 x 750 Zirconiu

Discuri Ø 150 NORTON

Discuri Ø 150 BONA ZIRCONIU

NORTON Ø 180

NORTON Ø 200

BONA Ø407

ABRAZIVE NORTON BANDĂ CONTINUĂ  

Aceste abrazive sunt de ultimă generație și au apărut pentru a înlătura defectele de șlefuire ce rămân de la mașinile ce folosesc coli ce se prind în bacuri.Deosebit la aceste coli este modul de îmbinare in diagonală a capetelor abrazivului și că îmbinarea nu este  realizată prin lipire suprapusă ci prin lipire cu o bandă din fibră specială pe pardea din spate a șmirglului dându-i astfel un aspect de banda fără sfârșit (BFS)

ABRAZIVE NORTON LA ROLĂ  

În piața  din România exista diferite utilaje de finisare a lemnului care au dimensiuni și funcționalități diferite. De aceea dorim să venim în întâmpinarea  dorințelor lor oferindu-le flexibilitate printr-o gama extinsă de produse.

ABRAZIVE NORTON COALĂ

    Abrazivele la cola sunt debitate pentru tâmplarii și parchetarii care doresc sa nu se mai complice cu tăierea abrazivelor şi să ia cantități în funcție de proiectele la care lucrează 

ABRAZIVE NORTON DISCURI

    Datorită modului diferit de funcționare a mașinilor de șlefuit margini  faţă de mașinile de șlefuit în camp apar diferențe  optice semnificative ce pot fi înlăturate prin folosirea abrazivelor specializate. Aceste abrazive au un mod de expunere a granulelor total diferit ce duce la minimizarea umbrelor și zgârieturilor ce apar in mod normal .

Granulele din care se face partea abrazivă se realizează din amestecuri de materiale ce conțin în special corindon, oxizi de aluminiu, zirconiu sau ceramică. Sa ajuns la astfel de amestecuri datorită esențelor, din care s-a prelucrat parchetul, ce au structuri cu  densități, durități, fibra diferită și lacuri cu calități tot mai variate.

Granulația abrazivelor (GR) reprezintă numărul de granule pe centimetru pătrat. Cu cât sunt mai puține granule pe centimetru pătrat granulele sunt mai mari și se poate spune că se folosește un șmirglu dur,iar  cu cât sunt mai multe granule pe centimetru pătrat se poate spune ca se foloșește un abraziv fin.

Calitatea unei benzi este dată  de ponderea acestor granule, puritatea materialului, liantul ce leagă aceste granule, materialul din care este realizat suportul de care se prind granulele şi nu in ultimul rând tipul de lipire a capetelor aceleași benzi de calitate se pot diferenția între ele și datorită modului de expunere a granulelor   camp deschis / camp închis și dacă au tratament antistatic sau nu.Pentru a avea o calitate și un cost corect și eficient este foarte important ca parchetarul să aleagă forte bine ce tip de  utilaj și abraziv folosește , câte granulații și ce tehnică abordează.

Calitatea unui finisaj de parchet poate sa fie de trei feluri: standard, ridicată și premium. Aceasta nu este garantată în exclusivitate de calitatea abrazivelor și tehnicilor ci în cea mai mare măsură mașinilor de șlefuit parchetul care în timp se uzează și decalibrează. Datorită diversități materialelor recomandam sa se respecte de fiecare data specificațiile fiecărui producător în parte

Aceste abrazive sunt de ultimă generație și au apărut pentru a înlătura defectele de șlefuire ce rămân de la mașinile ce folosesc coli ce se prind în bacuri.Deosebit la aceste coli este modul de îmbinare in diagonală a capetelor abrazivului și că îmbinarea nu este  realizată prin lipire suprapusă ci prin lipire cu o bandă din fibră specială pe pardea din spate a șmirglului dându-i astfel un aspect de banda fără sfârșit (BFS)