Uncategorized

Pardosea LVT

Pardosea LVT

Pardosea LVT

Un LVT (Luxury Vinyl Tile) este un tip de pardoseală din vinil de lux, care imită aspectul și textura unor materiale precum piatra, lemnul sau ceramică. LVT este o opțiune populară în designul interior, deoarece oferă o varietate de stiluri și culori, fiind în același timp rezistent și ușor de întreținut.

LVT-ul este format din mai multe straturi de vinil, protejate de un strat de uzură rezistent la zgârieturi și pete. Această pardoseală poate fi instalată într-o varietate de medii, inclusiv în locuințe, birouri, hoteluri și spații comerciale.

Avantajele LVT-ului includ durabilitatea, rezistența la apă și pete, facilitarea curățării, precum și capacitatea de a rezista la trafic intens. De asemenea, LVT-ul poate fi instalat relativ ușor și poate fi înlocuit în mod individual în cazul deteriorării unei porțiuni a pardoselii.

În concluzie, LVT (Luxury Vinyl Tile) este o pardoseală din vinil de lux care imită aspectul altor materiale și oferă durabilitate și ușurință în întreținere.

Exemple de reconditionare LVT

După doi ani de trafic pietonal intens în flagship-ul M&M, podeaua LVT a magazinului începea să-și piardă rezistența din cauza uzurii, ruperii și murdăriei continue la care a fost supusă podeaua de vânzare cu amănuntul a magazinului. M&M Shanghai trebuia să implementeze un nou aspect pentru podelele lor cu o întârziere cât mai mică posibil între aplicarea soluției de pardoseală Bona și deschiderea magazinului, pentru a evita pierderea vânzărilor de la închiderea locației.

Procesul

Distribuitorul local Bona, Juxin, a efectuat o curățare profundă cu Bona PowerScrubber și a acoperit podeaua cu Bona Pure.

Rezultatele

Magazinul de ciocolată M&M a primit următoarele beneficii utilizând soluția de renovare Bona Resilient pentru a-și remodela podeaua LVT

 • Frumos: Noul design de podea a întinerit aspectul magazinului prin utilizarea unei combinații cu acțiune rapidă de Bona Pure și Bona PowerScrubber.
 • Durabil: Bona pure poate adăuga o durabilitate suplimentară suprafeței și poate proteja noua soluție de pardoseală împotriva deteriorării de către contaminanți și trafic pietonal intens.
 • Economii: Juxin a reușit să curețe în profunzime magazinul M&M și să acoperi podeaua în doar șase ore; pentru că echipa Juxin a început seara, intervalul de șase ore dintre începerea și încheierea lucrării a permis magazinului M&M din Shanghai să evite orice pierdere de vânzări care ar fi rezultat din închiderea magazinului pentru a-și remedia problemele de pardoseală!

https://www.bona.com/en/professional/installation-renovation/resilient-solution/case-studies/mm-store/

Avantaje pardosea LVT:

 1. Durabilitate: LVT-ul este cunoscut pentru rezistența și durabilitatea sa. Este conceput pentru a rezista la trafic intens și la uzură, fiind potrivit pentru spații cu activități intense, cum ar fi zonele comerciale sau locuințele cu multă circulație.
 2. Rezistență la apă: Pardoseala LVT este rezistentă la apă, ceea ce o face potrivită pentru utilizarea în bucătării, băi și alte zone umede. Aceasta nu va absorbi apa și nu se va deforma sau deteriora în prezența umezelii.
 3. Ușor de întreținut: LVT-ul este un tip de pardoseală foarte ușor de întreținut. Se poate curăța cu ușurință folosind mopul umed sau produse de curățat obișnuite. De asemenea, nu necesită sigilare sau lustruire regulată, cum ar fi alte tipuri de pardoseli, cum ar fi lemnul.
 4. Variație de design și stil: Pardoseala LVT oferă o gamă largă de designuri și stiluri. Poate imita aspectul și textura materialelor naturale, cum ar fi lemnul, piatra sau ceramică. Acest lucru oferă flexibilitate în alegerea aspectului dorit pentru spațiul dumneavoastră.
 5. Instalare ușoară: LVT-ul este relativ ușor de instalat. Este disponibil în diferite sisteme de îmbinare, cum ar fi click, lipire sau plăci autoadezive, permițând o instalare rapidă și simplă. De asemenea, poate fi instalat peste diverse suprafețe existente, cum ar fi podelele de beton sau parchetul existent.
 6. Confortabil sub picioare: Pardoseala LVT oferă un nivel moderat de confort sub picioare. Stratul superior de vinil are o ușoară flexibilitate, oferind o senzație mai plăcută la mers decât podelele rigide, cum ar fi gresia sau piatra.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele asociate cu pardoseala din vinil de lux (LVT). Este important să alegeți un LVT de calitate și să respectați instrucțiunile producătorului pentru a vă asigura că beneficiați de toate avantajele acestui tip de pardoseală.

Dezavantaje pardosea LVT:

 1. Sensibilitate la căldură: Pardoseala LVT poate fi sensibilă la temperaturi ridicate. Expunerea prelungită la obiecte fierbinți sau la expunerea directă la soare poate duce la decolorare, deformare sau deteriorarea stratului de vinil.
 2. Rezistență limitată la zgârieturi: Deși LVT-ul este rezistent la zgârieturi în comparație cu alte tipuri de pardoseli din vinil, poate fi încă susceptibil la zgârieturi dacă este supus la obiecte aspre sau tăioase, cum ar fi mobilierul cu picioare metalice sau pietrele ascuțite.
 3. Reacție la substanțe chimice: Unele substanțe chimice puternice, cum ar fi acizii sau solventii, pot deteriora suprafața LVT-ului. Este important să se evite utilizarea acestor substanțe și să se curățe pardoseala în mod corespunzător, utilizând produse recomandate de producător.
 4. Zgomot și senzație de rigiditate: LVT-ul poate avea o senzație mai rigidă sub picioare în comparație cu podelele din lemn sau podelele moi. De asemenea, poate produce sunete de trosnit sau scârțâit în timpul utilizării, mai ales dacă nu este instalat corect sau nu există un strat de amortizare adecvat sub el.
 5. Limitări de design: Chiar dacă LVT-ul oferă o gamă largă de stiluri și culori, uneori poate fi mai dificil să obțineți exact aspectul și textura autentică a materialelor naturale, cum ar fi lemnul sau piatra.

Este important să luați în considerare aceste dezavantaje și să evaluați nevoile și preferințele dumneavoastră înainte de a alege o pardoseală LVT. Consultați întotdeauna instrucțiunile producătorului și căutați sfatul unui specialist în pardoseli pentru a face alegerea potrivită pentru spațiul dumneavoastră.

Related posts