Uncategorized

Pardoseaua din VCT

Pardoseaua din VCT

Vinyl Composition Tile (VCT) este un tip de pardoseală fabricată dintr-o combinație de material vinilic, aditivi și pigmenți. Este formată din plăci mici de formă pătrată sau rectangulară, care sunt adesea lipite pe suprafața de bază.

Iată câteva caracteristici ale pardoselii din Vinyl Composition Tile (VCT):

  1. Durabilitate: Pardoseala VCT este cunoscută pentru durabilitatea sa. Este rezistentă la uzură, pete și zgârieturi, făcând-o potrivită pentru zone cu trafic intens, cum ar fi holurile, sălile de clasă sau spațiile comerciale.
  2. Ușurință în întreținere: Pardoseala VCT este relativ ușor de întreținut. Se poate curăța cu mop și soluții de curățare ușoare, iar o rutină regulată de curățare va menține aspectul și calitatea sa.
  3. Opțiuni de design: Pardoseala VCT este disponibilă într-o gamă largă de culori, modele și texturi. Aceasta oferă posibilități creative în proiectarea spațiilor interioare, permițându-ți să obții un aspect personalizat.
  4. Cost eficient: Comparativ cu alte tipuri de pardoseli, VCT poate fi o opțiune mai accesibilă din punct de vedere financiar. Costul inițial al materialelor și instalării este adesea mai mic decât în cazul altor pardoseli, făcând-o atractivă pentru proiecte cu buget redus.
  5. Rezistență la umiditate: Pardoseala VCT are o rezistență moderată la umezeală, dar nu este complet rezistentă la apă. Prin utilizarea sigilantelor și metode adecvate de instalare și întreținere, se poate minimiza absorbția de apă și se pot preveni daunele cauzate de umiditate.

Este important de menționat că instalarea și întreținerea corecte sunt esențiale pentru a asigura durabilitatea și performanța optimă a pardoselii VCT.

Cum poate fi restaurata o prardosea VCT ? O sa va aratam in cele ce urmeaza o renovare a unei pardoseli din vinil

Indentificarea locatiei

Spitalul General Zacatecas din Mexic este unul dintre cele mai importante spitale din statul Zacatecas. Acest spital aparține IMMS (Institutul Mexican de Securitate Socială), o organizație guvernamentală care asistă sănătatea publică, pensiile și securitatea socială din Mexic, care operează sub Secretariatul Sănătății. Podelele spitalului erau în stare proastă când Bozovich, distribuitorul Bona pentru Mexic, a venit să aplice sistemul Bona Resilient. Uzura standard din traficul pietonal și zonele deteriorate din procesul de curățare anterior au lăsat podeaua într-o situație foarte nesănătoasă, nu numai pentru personal, ci și pentru publicul larg.

Materiale necesare reconditionarii

Arturo Melendez, reprezentant de vânzări Bona LAM pentru Mexic, a început să lucreze la podea cu sprijinul lui Bozovich și al unui contractant local al instalației. Echipa a început prin a face mici reparații cu umplutura Bona PU și apoi a continuat renovarea a două încăperi cu Bona Pure Color RAL 5014, chipsuri Bona Creative și două straturi de Bona Pure.

Cum arata pardoseaua dupa reconditionare

Spitalul General Zacatecas a primit următoarele beneficii utilizând soluția de renovare Bona Resilient pentru a-și remodela podeaua de vinil

Frumos –  Noul design de podea a reînviat aspectul camerelor de spital  prin utilizarea unei combinații de Bona Pure Color RAL 5014 și Bona Creative Chips .

Durabil –  Bona pure poate adăuga o durabilitate suplimentară suprafeței și poate  proteja noua culoare și așchiile împotriva deteriorarii de către  contaminanți 

Durabil – Renovându  -și podelele în loc să le înlocuiască, Bona  și Spitalul General Zacatecas  au reușit să prevină  emisiile de 1.362 de kilograme de dioxid de carbon în  mediu și să economisească 6.638,06 kWh de energie! Pentru  a afla mai multe despre cum au fost calculate valorile CO2 și kWh  , accesați bona.com/ivlreport

Related posts